ELİMİZİN DEĞDİĞİ YER GÜZELLEŞİYOR

Proje Adı: Elimizin Değdiği Yer Güzelleşiyor

Proje Türü: Sosyal Sorumluluk Projesi

Proje Yürütücüsü: Cansu F.

Proje Dönemi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı

Eğitim öğretim denildiğinde akıllara ilk önce okul binası ve duvarlar gelebilir. Ama eğitim öğretim okul duvarlarının çok daha ötesini kapsar. Eğitimin duvarları aşan bu özelliğini yaşatmanın ve göstermenin en güzel örnekleri de sosyal sorumluluk projeleridir. Sosyal sorumluluk projeleri kişilere eylemlerinin sonucu ile tüm topluma faydalı olmayı hedef alan etik bir yaklaşımdır.  Sosyal sorumluluk projeleri kişilere kendi yaşam ve tercihlerinin sorumluluğunu alırken daha geniş çerçevedeki resimde dünya üzerindeki sonuçlarından da sorumlu olmayı içselleştirmeyi sağlar. Tercihlerinin sorumluluklarının dünya üzerindeki etkisini içselleştiren bireyler ise topluma faydalı olabilecek eylem arayışına girer ve toplumu kendisi ve herkes için daha yaşanabilir hale getirmek için çaba harcar.  Projemiz ile geleceğimizin inşası olan gençlerimize bu bilinci aşılamak için öğrenci, öğretmen ve velilerimize farkındalık oluşturmak istenmiştir. Farkındalık ve bilinçlendirme hedeflerine ulaşmak için sokak hayvanları, yeşili korumak ve daha yeşil bir çevre için faydalı çalışmalar yapılması planlanmıştır.

Projenin genel amaçları ;kulumuz öğrencilerine hayvan sevgisi kazandırmak, sorumluluk bilinci kazandırmak, sosyal yardımlaşma duygusu kazandırmak ve pekiştirmek, doğayı ve yeşili korumak ve çoğaltmak amaçları ile çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek, eskiyen eşyaları geri dönüşüm mantığı ile yenileyerek yeniden işlev kazandırmaktır.

09.05.2023 259