ETWINNING OKULU NEDİR?

ETWINNING OKULU NEDİR?

eTwinning Okulu nedir?

İlimizde  eTwin Okul Etiketine sahip olan tek okul olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Peki nedir e-Twinning Okulu? 

eTwinning Okulları, eTwinning'in önemini ve değerlerini tanır, okul yönetiminin desteğiyle bunları okulun politikalarına, uygulamalarına ve mesleki gelişim süreçlerine dahil eder.

eTwinning Okul Etiketi ile, eTwinning; sadece bireysel olarak eTwin'cilerin değil, aynı zamanda öğretmen takımlarının ve okul liderlerinin birlikte çalıştığı tüm okulun katılımını, çabasını ve bağlılığını tanıyarak değerlendirir.

Bir eTwinning Okulu statüsüne ulaşma kavramı, objektif olarak değerlendirilebilecek bileşenlerle yapılan gelişimsel bir yolculuktur. Bu bir rekabet değil, bir seviyeden diğerine doğru gerçekleştirilen bir ilerleme sürecidir.

 

eTwinning Okul Etiketimizi nasıl aldık?

Aşağıda yer alan üç maddenin denetimi yapıldı ve tabi ki okulumuz gururla bu maddelerden geçerli not aldı!

·         Okul, eTwinning'te iki yıldan fazla bir süredir kayıtlı durumdadır.

·         Ön seçim zamanında; okulla bağlantılı olarak projelere, mesleki gelişim süreçlerine veya diğer eTwinning faaliyetlerine katılmış olan en az iki eTwinning öğretmeni vardır.

·         Okul, başvuru tarihinden itibaren son iki yıl içinde, Ulusal Kalite Etiketi verilmiş olan en az bir Avrupa eTwinning projesinde yer almıştır.

Bu özelikleri taşıdığımız tespit edildikten sonra aşağıdada okuyacağınız özellikleri de taşıyıp taşımadığımız incelendi ve bu özellikleri de taşıdığımız kanıtlandı. Görüldüğü gibi bu etikete ulaşma yolculuğu oldukça meşakkatli ve istikrarlıçalışma ve emek isteyen bir süreçtir.

·         Okul, öğretmenlerin/öğrencilerin İnternetin sorumlu kullanımıyla ilgili farkındalıklarını kanıtlayan aktiviteleri göstermiş olmak,

·         Okul, eTwinning aktivitelerine kaydolan bir öğretmen grubu (3 veya daha fazla) arasında aktif bir işbirliği olduğunu ortaya koymak,

·         Okul, farklı öğrenci gruplarıyla yürütülen en az 2 projenin var olduğunu kanıtlamak,

·         Okul, okulda görev yapan iki öğretmenin başvuru yapılan yıl içinde bir veya daha fazla eTwinning etkinliğine katılmış olduğunu göstermek.

  Bu süreçte emeği geçen ve geçecek olan tüm personelimizi ve öğrencilerimizi canıgönülden tebrik eder ve başarılarımızın devamını dileriz.

11.03.2021 1979

25-03-2021