ÇEDES PROJESİ OCAK AYI SABIR TEMASINI İRDELEDİK!

ÇEDES PROJESİ OCAK AYI SABIR TEMASINI İRDELEDİK!

DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZİN PAYLAŞIMLARI...

Dilinize Sağlık!

08.02.2024 136

ÇEDES PROJESİ OCAK AYI SABIR HAKKINDA DURMUŞ ALİ ÇOBAN ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN YAZILARI

SABIR

Sabır nedir? Sabır araştırdığımızda

1.Olacak ya da gelecek bir şeyi telaş göstermeden bekleme.

2.Öfke doğuracak bir şey karşısında bile öfkelenmeme durumu.

olarak karşımıza çıkar.

Fakat telaş göstermeden bekleme sabırı pek tanımlamaz bana. Çünkü bana göre sabır insanın telaş göstererek ya da göstermeyerek çok istediği bir şeyi uzunca beklemesidir.

Önemli olan o cesareti gösterip beklemek yıllar sürse bile... Bu zaman zarfında insan öfkelenebilir, stres yaşayabilir belki de korkabilir. Önemli olan sonuca ulaşmaktır.

Ama zorla ama inatla onu başarmaktır sabır. Örneğin; hepimiz büyük bir sınava giriyoruz. Bu sürece milyonlar hazırlanıyor. Aynı zamanda herkeste bir telaş ve stres var.

Fakat sabır gösterip çalışan kişi bu sınavı geçecektir. Demek istediğim insan stres yaşasa bile bekleyip sonuca sabırla ulaşabilir.

Sabır aslında hayatımıza birçok güzel şey getirebilir. Önemli olan hedefe bağlı kalıp beklemek.

Aslında sabırsızsanız pes etme olasılığınız daha yüksektir. Çünkü siz acele edersiniz. Eğer sabırsız bir kişiliğe sahipseniz bence bunu olabildiğince değiştirin.

Çünkü bu sizi daha fazla umutsuzluğa ve üzüntüye götürebilir. Örneğin; Bir sınava çalıştınız ve başarılı olamadınız. Hemen pes edersiniz.

Aslında yapamadıklarınıza daha fazla direnç gösterip sabırlı olursanız eminim ki daha iyi sonuçlar alacaksınız.

Tabi ki her şey sınav değil. Günlük hayatta da bir problem yaşadığınızda onu düzeltmek veyahut kişinin kendini düzeltmesini istiyorsanız kesinlikle sabırlı olmalısınız.

Hemen aranızdaki ilişkiyi kesmek doğru sayılmaz. Veya bir sıkıntı yaşadınız ve mahkemedesiniz, davayı sabırla beklemezseniz sonuç alamazsınız.

Bunun gibi bir sürü örnek verebiliriz.

Unutmayın başarı kapısının anahtarı sabırdır.

                                                                                                   9 / A Hilal

 

 

 

Sabır benim için hedefe ulaşma yolundaki zorlu, ama geçildiğinde tatmin edici sonuçlara bağlayan engellerin anahtarıdır.    

                                                                                                                     10 /A      Ayşe

           

                                              SABIR

            Sabır, tembelce beklemek değildir. Başımıza gelenlere kuru kuruya katlanmak, durgun olmak değildir.

Kişinin kendi iradesi ile üstesinden gelebileceği davranışlar, karşısında öylece beklemesi sabır değil, tembelliktir.  Sabırsızlık ise aceleyle biranda çok şey istemektir. Acele edip, biran önce sonuca varmak isteyenler yarı yolda kalırlar.                                                                                                                                    Sabretmek kolay değildir fakat her şey gibi sabır da öğrenilebilir. Sonucunda insan, iyi ve doğru olanı yaparak, dayanma gücünü artırarak bir gün sabır gücüne ulaşabilir. Başarılı olmanın yolu sabırlı olmadan geçer.

   Dileriz ki tüm insanlık sabır kavramını bilsin…  

                                                                                                                       10 /A Ceren

 

Sabır, başarılı bir geleceğin temel taşıdır. Çünkü başarılı bir hayat hedeflerden oluşur ve bu hedeflere ulaşmak için kullanmamız gereken, mübadele etmeyeceğimiz  tek şey sabırdır.

Örneğin imtihanlarında başarılı olmak isteyen bir öğrenci dersinin başına oturup dersini bitirene kadar sabretmesi gerekir.

                                                                                                                 10 /A Eray

Sabır nedir?

Sabır insanın hayattaki zorluklara karşı gösterdiği bir zaman mücadelesidir. Ve biz bu mücadeleyi ancak doğru zamanı bekleyerek kazanabiliriz.

Neden sabrederiz?

Gerçekleştirmek istediğimiz bir eylemi o anda yapamadığımız için sabrederiz. Örneğin kararlaştırdığımız bir tatil planımız varsa tatile gideceğimiz yerdeki alanda bir boşluk oluşana kadar bekleyip gidemeyeceğimiz için sabretmemiz gerekir.

Sabır bize ne öğretir?

Sabır biz insanlara stresli veya öfkeli durumlarda duygularımızı yönetmeyi, insanlar arasındaki ilişkilerimizde birbirimize karşı anlayış göstermemizi, kişinin kendi iç huzuruna kavuşmasını öğretir. En önemlisi ise sabır içimizdeki yaramaz çocuğun olgunlaşmasını sağlar.

Peki, her bekleyiş sabır mıdır?

Bir bekleyişe sabır diyebilmemiz için belli bir zorluğa karşı direnç göstermemiz gerekir. Elimizi kestiğimizde oluşan yaranın kapanması için beklediğimiz sürede yazı yazamayabilir veya o elimizi kısa bir süre kullanamayabiliriz. Aynı şey okul hayatımız için de geçerlidir bir anda çalışıp sınavlardan çok iyi sonuçlar alamayabiliriz bunun için düzenli bir çalışma yapmamız gerekir; çalışırken de bizi umutsuzlandıracak, cesaretimizi kıracak davranışlara aldırış etmememiz gerekir. Bu çalışmamızın karşılığı olarak da istediğimiz başarıyı elde ederiz.

                                                                                                                     10 / E   Ümmüsena  Aleyna

 

                                                                 

Zorluklar ve acılar karşısında direnç göstermek, olgun bir tavır sergilemek, duygusal dengeyi sağlamak için sabır önemlidir. İnsan her zaman sabırlı olmayı beceremez. Aynı olayın değişmeden sürüp gitmesinden sıkılır, heyecanı azalır, hevesi söner. Bu durumlarda sabırlı olabilen insan ayrıcalıklıdır.

Sabır yaşamın dokusunu oluşturan bir ipliktir ve bu iplik hayatın karmaşasında bize rehberlik eder.

                                                                                                                                     10 /E Cemile

SABIR NEDİR?

Sabır, zor durumlarda soğukkanlı kalabilme ve tedirgin olmadan bekleyebilme yeteneğidir. Günümüzde insanlar her şeyi hemen talep ettikleri için görmezden gelinen bir özelliktir ve pek çok kültürde saygı duyulur. Sabırlı bireyler çok zor şartlar altında bile sakinliklerini bozmazlar, olumlu bir tutumla yaklaşırlar, süreç yavaş veya kesin olmadığında bile odaklarını korurlar. Şikâyet etmeden, paniğe kapılmadan bekleyebilirler.

Sabırlı olmak; insan hayatında stresi bir miktar azaltır, insanlar arasında daha güçlü bir iletişime yol açar, daha iyi kararlar vermeye yönlendirir. Sonuç olarak sabır günlük hayatımıza çokça fayda sağlayabilen bir erdemdir ve sabırlı kişiler hayatta daha başarılıdır.

                                                                                                            10/FŞevval     Zeynep

 

 

 

 

İLETİŞİM

Adres:
BAHÇELİEVLER MAH. 3033 SK. DURMUŞALİ ÇOBAN LİSESİ SİTESİ DURMUŞALİ ÇOBAN ANADOLU LİSESİ NO: 8 MERKEZEFENDİ / DENİZLİ


Telefon
(258) 377 0209


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın